Adverteren via Google shopping

De producten van jouw webshop onder de aandacht, meer relevante bezoekers en meer verkoop met Google Shopping. Google shopping is een relatief nieuw advertentiekanaal. Artikelen inclusief productfoto en productinformatie worden direct in de normale zoekresultaten vertoond, dit zorgt voor een hoge doorklikratio (Click Through Rate) en doelgerichte bezoekers. Ook worden jouw producten vertoond in de eigen zoekmachine van Google Shopping, die steeds populairder wordt. Tree heeft veel ervaring met het opzetten en beheren van Shopping campagnes.

shoppingmainicoon
Googleshoppingmainicoon

Aanmelden & instellen

Het zwaartepunt van een Shopping campagne ligt in het begin en opzetten is vrij complex. Voor het starten en aanmelden bij Google Shopping dienen er een aantal handelingen verricht te worden. Zo moet er aangemeld worden bij het Google Merchant center en dient er een zogenaamd XML bestand (productfeed) opgesteld te worden van jouw assortiment. Dit is een bestand dat de producten plus bijhorende productinformatie omvat, zodat Google jouw producten goed kan indexeren en meenemen in de juiste zoekresultaten.
Ook een shopping campagne?

Adverteren met een Feed

Cruciaal bij deze manier van adverteren is een kwalitatieve en up-to-date productfeed. In de feed omschrijven we in kolommen productinformatie zoals de productnaam, omschrijving, prijs, verzendkosten en status van de voorraad. Wanneer een gebruiker zoekt naar termen of variabelen die overeenkomen met de feed, wordt jouw specifieke product vertoond. Met deze productfeed kunnen we op dezelfde manier ook campagnes starten op bijvoorbeeld Marktplaats.nl of Beslist.nl.
Meer weten over feedbased advertising?
shoppingfeedicoondonker
shoppingmeersalesicoon

Hoog rendement uit Shopping

Google Shopping is een kanaal waarmee je als webshop een hoge return on investment (ROI) kunt behalen. Met Google Analytics maken we resultaten tot in detail meetbaar. Zo optimaliseren we de campagne, goed presterende producten krijgen voorrang, slecht presterende producten of producten met een te kleine marge worden gepauzeerd. Bij Tree Online is ROI altijd leidend, we halen het maximale uit jouw advertentiebudget.
Ook meer producten verkopen?

Wat zeggen onze klanten?

avatarmalegrijs
Martijn Nelissen – Rucanor

Ik heb Tree Online leren kennen als een ambitieuze, kundige en no-nonsense club. Zij leven zich goed in in de klant, in ons geval in het merk. Hun aanpak is resultaatgericht en volgens een sterk kostenbudget.

avatarmalegrijs
Jos Tobben – Kastenreus

Tree Online verzorgt voor ons o.a. SEO, SEA, website optimalisatie & Analytics. Ze zijn voor ons bedrijf een belangrijke schakel en leveren meetbare resultaten in zowel bezoekersaantallen als in conversie. Rendement is wat telt en daar slagen we in dankzij de samenwerking met Tree Online.

Groei en Bloei Logo
Logo garagepark
Logo Rucanor
Logo Niow
icoon alle cases

Google Shopping door Tree Online

Zo veel mogelijk halen uit het beschikbare advertentiebudget, dat is ons doel. Het opzetten van een Shopping campagne is een technisch proces. Wij helpen je van A tot Z met het opzetten van een goede feed en hebben als Google Shopping Certified Partner de kennis om vervolgens een optimaal renderende campagne te draaien. Interessant? We vertellen je graag meer! Rico van Vuuren – Google Shopping specialist

Rico
Tree Online
Bredewater 16
2715 CA Zoetermeer
IBAN: NL84 KNAB 02551273 08
BTW: 851339207B01
KVK: 54527309