Recruitment marketing

Online op een doelgerichte manier potentiële medewerkers werven!

90% van de werkzoekenden gaat tegenwoordig via internet op zoek naar werk. Sollicitanten maken niet alleen gebruik van online vacaturebanken, maar ze bekijken steeds vaker direct de website en social mediakanalen van bedrijven om vacatures te vinden. 

Met de krappe arbeidsmarkt is het niet makkelijk om de juiste kandidaten te bereiken én te overtuigen van de aantrekkelijkheid van jouw bedrijf. Tree Online helpt je om de juiste mensen in te zetten, om zo de beste sollicitanten voor jouw branche binnen te halen!

  • De beste sollicitanten zijn binnen 10 dagen van de markt.

  • Effectieve recruitment campagnes op basis van ROI

  • Ondersteuning in alle mogelijke online recruitment kanalen, van social media tot jobboards

  • Wij vinden de droomkandidaat voor jouw functie!

Effectief online werven met onze recruitment marketeers

Op welke manier gaan we jouw bedrijf laten opvallen in de zee van online vacatures? En wat voor resultaten kun je verwachten?

Vacaturesites, Google Ads, LinkedIn, Instagram of toch kiezen voor Facebook? En deel je dan een vacaturetekst of toch een video? Als doorgewinterde multichannel experts weten wij welke online kanalen het beste kunnen worden ingezet om potentiële medewerkers binnen te halen. 

Op basis van jouw doelen en onderzoek naar de branche van jouw bedrijf stellen we een plan van aanpak op, waarin we onze strategie en verwachtingen met je delen.

Online werving op basis van ROI

Hoe beslissen we welke kanalen we in gaan zetten om jouw droomkandidaat te werven? Dit doen we niet op basis van een onderbuikgevoel, maar op basis van keiharde data en heldere analyses. Bij Tree Online is Return on Investment (ROI) altijd leidend. Dit betekent dat we alleen investeren als dit gelijk staat aan verwachte opbrengsten. 

Het optimaliseren van wervingscampagnes doen we ook op basis van data. We wegen goed en slecht presterende campagnes tegen elkaar af, om zo tot het beste resultaat te komen. Samen halen we het maximale uit jouw marketingbudget!

Recruitment marketing in 4 heldere stappen

1. Onderzoek

Wat is je doel? Hoeveel medewerkers zoek je en in welke functies? Op welke kanalen kunnen we jouw doelgroep het beste te bereiken? We zetten deze vragen voor je om in een concreet plan van aanpak. In het plan delen we het budget op en schetsen we ook onze verwachtingen voor resultaten.

2. Creatie

We creëren campagnes stijlvolle banners, sympathieke social media posts, interactieve video’s en activerende Google advertenties. Alles om je doelgroep te stimuleren om te solliciteren!

3. Opzet campagnes

We zetten de wervingscampagnes voor je op, van begin tot eind. In elke stap van het proces denken we met je mee, om het beste resultaat te behalen.

4. Rapporteren

Het voordeel van online recruitment campagnes is dat we de resultaten tot in detail inzichtelijk maken. Niet alleen voor ons, maar ook voor jou! Je ontvangt transparante rapportages en realtime dashboards waarmee je de campagnes kunt volgen. De sollicitatiegesprekken laten we aan jou over!

Veelgestelde vragen over Recruitment marketing

We bieden dit aan voor bedrijven in alle branches. Of je nou de nr. 1 werkgever van Nederland bent of een startende ondernemer. We zetten ons met passie in voor elke klant, altijd weer. Onze expertise ligt bij zorginstellingen en uitzendbureaus, maar geen uitdaging is ons te groot!

Dit is afhankelijk van de grootte van de campagne. Ga ervan uit dat het uitdenken, opstarten en compleet uitrollen van de campagnes ongeveer een maand duurt. Na deze maand is de looptijd afhankelijk van jouw doelstellingen.

De afgelopen jaren hebben we uiteenlopende bedrijven bedient met recruitment marketing of arbeidsmarktcommunicatie. Onder andere verschillende uitzendbureaus en zorginstellingen, maar ook detailhandel en webshops.

Dit is natuurlijk erg afhankelijk van de branche, je bedrijf en de functies die je wilt vervullen. We stellen van tevoren verwachtingen en doelen op, en dit is leidend in hoe we te werk gaan. Zo bereiken we de juiste mensen voor de functies die jij wilt vervullen! Doorgaans merken we wel dat al binnen 2 weken de eerste sollicitaties binnenkomen.

Het benodigde budget is afhankelijk van jouw wensen en doelstellingen. Wil je bijvoorbeeld door heel Nederland jezelf presenteren als een aantrekkelijke werkgever, of wil je heel gericht één functie invullen?

Het voordeel van online recruitment is dat we je een heel concreet kostenplaatje met verwachte resultaten kunnen schetsen. De meeste campagnes werken middels een CPC (cost per click model). Neem gerust contact op om vrijblijvend een indicatie te ontvangen!

Wij ondersteunen je als recruitment marketeers door sollicitanten warm te krijgen voor jouw bedrijf. Het volledige selectieproces blijft echter geheel in jouw handen. Dit betekent dat je zelf kandidaten zal werven, interviewen en aannemen. Zonder commissie of in dienst van een externe partij.

Aantoonbare resultaten en tevreden klanten

Geen marketingpraat en vergadercultuur, maar hard werken en leveren, iedere dag weer.

Superblij met Tree Online. Ze hebben ons logo en website gemaakt, waar we trots op zijn. Het contact met de mannen is zeer prettig en persoonlijk. En als we ergens niet uitkomen, krijgen we goede uitleg. Zelfs met een filmpje… wat voor mij heel fijn werkt.

Piepschuimstudio

Ik liep al maanden tegen problemen aan met de Google Shopping advertentie campagnes voor mijn webshop. Op zoek gegaan naar een betrouwbare / professionele partij en uiteindelijk Tree Online gevonden via internet. Zij hebben mij als nieuwe klant binnen 24 uur geholpen! Alles werkt nu correct.

Bbqgreeneggstore.nl

Concurrenten voor zijn en de beste kandidaten werven?

De beste sollicitanten binnenhalen op een effectieve en kostenefficiënte manier, dat is waar wij het voor doen. Als internet marketing bureau bieden we de juiste ondersteuning, kennis en nodige ervaring. Nieuwsgierig geworden? We vertellen je graag meer!

  • Effectieve werving door ervaren recruitment marketeers

  • Online werving op basis van ROI

  • Meetbare resultaten, heldere rapportages