Amazon in Nederland

Wees één van de eerste verkopers!

Vanaf maart 2020 is het mogelijk om in Nederland producten te verkopen via Amazon.nl. Een mega-kans dus voor ondernemers die er snel bij zijn, want in andere landen heeft Amazon al bewezen dat het in korte tijd een aanzienlijk deel van de markt gaat veroveren.

Hiermee wordt Amazon dus een grote concurrent voor kanalen als Bol.com, Marktplaats. En voor jou als retailer een kans om de concurrentie voor te zijn en op grote schaal producten te verkopen!

  • Wees één van de eerste Nederlandse bedrijven die op Amazon.nl aanwezig is.

  • Onze Amazon experts ondersteunen je van het opzetten van een account tot aan het adverteren.

  • Jouw producten optimaal vindbaar in de zoek- en vergelijkingsmodules van Amazon.

  • Maak een snelle start door middel van ons Amazon introductiepakket!

Amazon adverteren marketing

Een effectieve strategie voor Amazon Nederland

Wat kan je qua verkoop ongeveer verwachten? Wat zijn de kosten die hier tegenover staan?

Met behulp van onze geavanceerde tools analyseren we jouw markt in Amazon en vergelijken deze met jouw propositie. De resultaten ontvang je in een duidelijk plan van aanpak waarin we je onze verwachtingen schetsen.

Amazon campagnes op basis van ROI

Amazon is een kanaal waarmee je als verkoper een hoge return on investment (ROI) kunt behalen. Amazon werkt volgens het cost-per-click model, wat betekent dat je alleen betaalt wanneer iemand op jouw product klikt.

We maken de resultaten van de campagnes tot in detail meetbaar. Zo optimaliseren we de campagnes, goed presterende producten krijgen voorrang, slecht presterende producten of producten met een te kleine marge worden gepauzeerd. Bij Tree Online is ROI altijd leidend, we halen het maximale uit jouw Amazon marketingbudget!

Verkopen op Amazon.nl in 5 duidelijke stappen

1. Onderzoek

Welke zoektermen gebruiken potentiële klanten in Amazon.nl? Wat verwachten we qua verkoop en ROI? Waar liggen de kansen?

2. Opzet account

We zetten een account en een Nederlandse bedrijfspagina voor je op.

3. Productpagina’s

We maken productpagina’s voor je op inclusief uitgebreide kenmerken, foto’s en productteksten.

4. Adverteren

De producten worden zo ingericht dat ze optimaal vindbaar zijn in Amazon.nl. Voor extra verkoop kunnen we ook adverteren.

5. Verkopen

Klanten door heel Nederland kunnen op Amazon jouw producten bestellen.

Veelgestelde Amazon vragen

Dit hangt af van het aantal producten dat je wenst te promoten en of de producten al bekend zijn bij Amazon (qua GTIN en EAN codes). Doorgaans ben je al binnen 2 weken verkoopklaar!

In vrijwel alle gevallen geldt, zeker bij beginnende Amazon verkopers, dat je uit eigen voorraad direct aan de consument verkoopt (FBM). Er zijn mogelijkheden om aan Amazon te leveren, waarbij Amazon middels hun fulfilment centers aan de consument levert (FBA of Vendor), dat gaat doorgaans om grote aantallen.

Jazeker. Tree Online beschikt over native Nederlands, Engels en Duits sprekende Amazon marketeers. Daarnaast werken we met vaste freelancers voor andere talen als Italiaans, Frans en Spaans.

Dit is natuurlijk erg afhankelijk van het type product, de vraag en jouw propositie. Met onze analytische tools schetsen we je van tevoren echter een realistische verwachting.

Afhankelijk van de diensten die je afneemt bij Amazon betaal je standaard een sales-fee aan Amazon. Deze varieert per categorie en type product tussen de 5% – 20%, waarbij de meeste categorieën een sales-fee van 15% geldt.

Wanneer jouw producten online staan zijn deze vindbaar via de Amazon zoekmachine. Om een groter bereik en resultaat te creëren, biedt Amazon drie mogelijkheden om ook te adverteren in hun marketplaces, al deze opties zijn gebaseerd op een cost-per-click model. We raden dit dan ook sterk aan, zeker wanneer je een sterke propositie hebt. We halen gemiddelde conversieratio’s van rond de 10% bij onze klanten. Afhankelijk van je marge valt dit dus erg mee, aangezien klikken veelal onder de €1 blijven.

Het opzetten van accounts / productlistings en campagnes is arbeidsintensief. Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden van Amazon en de ondersteuning, kennis en ervaring die wij daarbij kunnen bieden. Daarom werken we met een sterk gereduceerd uurtarief in combinatie met een commissie op basis van prestatie. De commissie die wij rekenen is 5% per netto sale.

Aantoonbare resultaten en tevreden klanten

Geen marketingpraat en vergadercultuur, maar hard werken en leveren, iedere dag weer.

Leuke mensen om mee te werken. Jong en enthousiast. Nadat ze mij hebben geholpen met het optimaliseren van mijn Amazon.com business zijn de zaken een stuk beter gaan lopen. Ze weten waar ze het over hebben!

 Sybren Richardson – Funeral Guest Book

We doen voor onze behangwinkel in Rotterdam en voor onze 4 webshops al geruime tijd zaken met TreeOnline, voorheen voor de fusie bekend als Expected Value. De zaken gaan, mede dankzij Tree Online, zeer goed! Samenwerking is positief en krijgen altijd direct reactie indien we ergens mee zitten. Bedankt!

Behangkoopjes

Klaar voor verkoop via Amazon.nl?

Wees je concurrenten voor en begin nú met verkopen via de Nederlandse Amazon website. Tree Online is een ervaren Amazon bureau, we helpen je met het opzetten van account en met extra exposure door middel van Amazon adverteren.

  • Extra verkoop op grootste online verkoopkanaal
  • Rapportages met compleet inzicht in kosten & opbrengsten
  • Ervaren Amazon marketingbureau
  • Informeer naar ons Amazon Nederland startpakket

Andere advertentiekanalen inzetten?

Wij doen ook aan:

Google Ads
Direct hoog in Google

SEO Optimalisatie
Bovenaan in de gratis Google resultaten