Amazon in Duitsland

Direct meer omzet via Amazon.de!

Amazon is de grootste webwinkel ter wereld en heeft in de VS al de helft van de e-commerce markt in handen. In Nederland moeten we er nog even op wachten, maar in Duitsland heeft Amazon Google al ingehaald qua aantal online verkopen.

Met 80 miljoen inwoners dus een megamarkt om jouw producten te gaan verkopen.

  • Amazon is hét grootste e-commerce platform van Duitsland.

  • Wees één van de eerste Nederlandse bedrijven die op Amazon.de aanwezig is.

  • Als Amazon specialist helpen we jou van A tot Z.

  • Native speakers zorgen voor pakkende Duitse productteksten.

Amazon adverteren marketing

Een effectieve Duitse Amazon strategie

Waar liggen de kansen binnen Amazon.de en wat kan je verwachten? Je ontvangt vooraf een duidelijk plan van aanpak en een concrete prognose.

Dit doen we onder andere door met onze tools de verkoopcijfers van concurrerende producten op Amazon Duitsland te vergelijken met jouw propositie.

amazon-adverteren

Pakkende Duitse Amazon-teksten

Tree Online beschikt over Duitse tekstschrijvers die jouw productteksten en Amazon-bedrijfspresentatie aantrekkelijk en verkoopgericht in het Duits vertalen en schrijven.

Deze teksten worden zo geschreven dat ze optimaal vindbaar zullen zijn in de Amazon zoekmachine. Aan de hand van een zoekwoordenanalyse verwerken we relevante zoektermen in de teksten, kenmerken, META’s en sleutelwoorden van jouw Amazon-producten.

Verkopen op Amazon.de in 5 duidelijke stappen

1. Onderzoek

Welke zoektermen gebruiken potentiële klanten in Amazon.de? Waar liggen de kansen? Wat verwachten we qua verkoop en ROI?

2. Opzet account

We zetten een account en een Duitse bedrijfspagina voor je op.

3. Productpagina’s

We maken productpagina’s voor je op inclusief uitgebreide kenmerken, foto’s en Duitse productteksten.

4. Adverteren

De producten worden zo ingericht dat ze optimaal vindbaar zijn in Amazon.de. Voor extra verkoop kunnen we ook adverteren.

5. Verkopen

Klanten door heel Duitsland kunnen op Amazon je producten bestellen.

Veelgestelde Amazon vragen

Dit hangt af van het aantal producten dat je wenst te promoten en of de producten al bekend zijn bij Amazon (qua GTIN en EAN codes). Doorgaans ben je al binnen 2 weken verkoopklaar!

In vrijwel alle gevallen geldt, zeker bij beginnende Amazon verkopers, dat je uit eigen voorraad direct aan de consument verkoopt (FBM). Er zijn mogelijkheden om aan Amazon te leveren, waarbij Amazon middels hun fulfilment centers aan de consument levert (FBA of Vendor), dat gaat doorgaans om grote aantallen.

Jazeker. Tree Online beschikt over native Nederlands, Engels en Duits sprekende Amazon marketeers. Daarnaast werken we met vaste freelancers voor andere talen als Italiaans, Frans en Spaans.

Dit is natuurlijk erg afhankelijk van het type product, de vraag en jouw propositie. Met onze analytische tools schetsen we je van tevoren echter een realistische verwachting.

Afhankelijk van de diensten die je afneemt bij Amazon betaal je standaard een sales-fee aan Amazon. Deze varieert per categorie en type product tussen de 5% – 20%, waarbij de meeste categorieën een sales-fee van 15% geldt.

Wanneer jouw producten online staan zijn deze vindbaar via de Amazon zoekmachine. Om een groter bereik en resultaat te creëren, biedt Amazon drie mogelijkheden om ook te adverteren in hun marketplaces, al deze opties zijn gebaseerd op een cost-per-click model. We raden dit dan ook sterk aan, zeker wanneer je een sterke propositie hebt. We halen gemiddelde conversieratio’s van rond de 10% bij onze klanten. Afhankelijk van je marge valt dit dus erg mee, aangezien klikken veelal onder de €1 blijven.

Het opzetten van accounts / productlistings en campagnes is arbeidsintensief. Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden van Amazon en de ondersteuning, kennis en ervaring die wij daarbij kunnen bieden. Daarom werken we met een sterk gereduceerd uurtarief in combinatie met een commissie op basis van prestatie. De commissie die wij rekenen is 5% per netto sale.

Aantoonbare resultaten en tevreden klanten

Geen marketingpraat en vergadercultuur, maar hard werken en leveren, iedere dag weer.

Leuke mensen om mee te werken. Jong en enthousiast. Nadat ze mij hebben geholpen met het optimaliseren van mijn Amazon.com business zijn de zaken een stuk beter gaan lopen. Ze weten waar ze het over hebben!

 Sybren Richardson – Funeral Guest Book

We doen voor onze behangwinkel in Rotterdam en voor onze 4 webshops al geruime tijd zaken met TreeOnline, voorheen voor de fusie bekend als Expected Value. De zaken gaan, mede dankzij Tree Online, zeer goed! Samenwerking is positief en krijgen altijd direct reactie indien we ergens mee zitten. Bedankt!

Behangkoopjes.nl

Klaar voor verkoop in Duitsland?

Tree beschikt over native Duits sprekende Amazon specialisten, die jou van A tot Z kunnen helpen met het gehele proces van verkopen via Amazon. We vertellen je graag wat we voor jou kunnen betekenen!

  • Extra verkoop in een gigantische markt

  • Meest effectieve kanaal voor webshops

  • Rapportages met compleet inzicht in kosten & opbrengsten

  • Duits sprekende en schrijvende ondersteuning

  • Betrokken en persoonlijk

 

 

Andere advertentiekanalen inzetten?

Wij doen ook aan:

Google Ads
Direct hoog in Google

SEO Optimalisatie
Bovenaan in de gratis Google resultaten