Adverteren op Amazon?

Direct meer omzet via Amazon!

Amazon is de grootste webwinkel ter wereld en heeft in de VS al de helft van de e-commerce markt in handen. Ook in veel Europese landen zoals Duitsland is Amazon al het grootste online verkoopkanaal. In Nederland staat Amazon nog in de kinderschoenen.

Voor retailers liggen er grote kansen om producten te verkopen via Amazon. Als ervaren Amazon bureau helpen we je om deze te benutten!

  • Amazon is hét grootste e-commerce platform ter wereld.

  • Minder dan 5% van de Nederlandse retailers maakt al gebruik van Amazon.

  • Als Amazon specialist helpen we jou van A tot Z!

Amazon adverteren marketing

Een effectieve Amazon strategie

Waar liggen de kansen en wat kan je verwachten? Je ontvangt vooraf een duidelijk plan van aanpak en een concrete prognose.

Met een aantal geavanceerde tools maken we van tevoren een statistische analyse (Amazon product research) over expected value en omzet. Dit doen we onder andere door verkoopcijfers van concurrerende Amazon-producten te vergelijken met jouw propositie. Met deze twee marketing parameters ontvang je van ons een beknopt rapport onderbouwd met harde data wat wij verwachten te kunnen betekenen voor jou.

Amazon campagnes op basis van ROI

Amazon is een kanaal waarmee je als verkoper een hoge return on investment (ROI) kunt behalen. Amazon werkt volgens het cost-per-click model, wat betekent dat je alleen betaalt wanneer iemand op jouw product klikt.

We maken de resultaten van de campagnes tot in detail meetbaar. Zo optimaliseren we de campagnes, goed presterende producten krijgen voorrang, slecht presterende producten of producten met een te kleine marge worden gepauzeerd. Bij Tree Online is ROI altijd leidend, we halen het maximale uit jouw Amazon marketingbudget!

Verkopen op Amazon in 5 duidelijke stappen

1. Onderzoek

Welke zoektermen gebruiken je potentiële klanten? Waar liggen de kansen? Wat verwachten we qua verkoop en ROI?

2. Opzet account

We zetten een account en een bedrijfspagina voor je op.

3. Productpagina’s

We maken productpagina’s voor je op inclusief uitgebreide kenmerken, foto’s en productteksten.

4. Adverteren

De producten worden zo ingericht dat ze optimaal vindbaar zijn. Voor extra verkoop kunnen we ook adverteren.

5. Verkopen

Klanten kunnen op Amazon je producten bestellen.

Veelgestelde Amazon vragen

Dit hangt af van het aantal producten dat je wenst te promoten en of de producten al bekend zijn bij Amazon (qua GTIN en EAN codes). Doorgaans ben je al binnen 2 weken verkoopklaar!

In vrijwel alle gevallen geldt, zeker bij beginnende Amazon verkopers, dat je uit eigen voorraad direct aan de consument verkoopt (FBM). Er zijn mogelijkheden om aan Amazon te leveren, waarbij Amazon middels hun fulfilment centers aan de consument levert (FBA of Vendor), dat gaat doorgaans om grote aantallen.

Jazeker. Tree Online beschikt over native Nederlands, Engels en Duits sprekende Amazon marketeers. Daarnaast werken we met vaste freelancers voor andere talen als Italiaans, Frans en Spaans.

Dit is natuurlijk erg afhankelijk van het type product, de vraag en jouw propositie. Met onze analytische tools schetsen we je van tevoren echter een realistische verwachting.

Afhankelijk van de diensten die je afneemt bij Amazon betaal je standaard een sales-fee aan Amazon. Deze varieert per categorie en type product tussen de 5% – 20%, waarbij de meeste categorieën een sales-fee van 15% geldt.

Wanneer jouw producten online staan zijn deze vindbaar via de Amazon zoekmachine. Om een groter bereik en resultaat te creëren, biedt Amazon drie mogelijkheden om ook te adverteren in hun marketplaces, al deze opties zijn gebaseerd op een cost-per-click model. We raden dit dan ook sterk aan, zeker wanneer je een sterke propositie hebt. We halen gemiddelde conversieratio’s van rond de 10% bij onze klanten. Afhankelijk van je marge valt dit dus erg mee, aangezien klikken veelal onder de €1 blijven.

Het opzetten van accounts / productlistings en campagnes is arbeidsintensief. Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden van Amazon en de ondersteuning, kennis en ervaring die wij daarbij kunnen bieden. Daarom werken we met een sterk gereduceerd uurtarief in combinatie met een commissie op basis van prestatie. De commissie die wij rekenen is 5% per netto sale.

Aantoonbare resultaten en tevreden klanten

Geen marketingpraat en vergadercultuur, maar hard werken en leveren, iedere dag weer.

Leuke mensen om mee te werken. Jong en enthousiast. Nadat ze mij hebben geholpen met het optimaliseren van mijn Amazon.com business zijn de zaken een stuk beter gaan lopen. Ze weten waar ze het over hebben!

Sybren Richardson – Funeral Guest Book

We doen voor onze behangwinkel in Rotterdam en voor onze 4 webshops al geruime tijd zaken met TreeOnline, voorheen voor de fusie bekend als Expected Value. De zaken gaan, mede dankzij Tree Online, zeer goed! Samenwerking is positief en krijgen altijd direct reactie indien we ergens mee zitten. Bedankt!

Behangkoopjes.nl

Klaar voor verkoop via Amazon?

Zo veel mogelijk halen uit jouw beschikbare advertentiebudget, dat is ons doel. Als ervaren Amazon bureau helpen we je om een optimaal renderende campagne op te zetten. Interessant? We vertellen je graag meer!

  • Extra verkoop op grootste online verkoopkanaal

  • Verkoop mogelijk in vrijwel alle Europese landen
  • Rapportages met compleet inzicht in kosten & opbrengsten
  • Ervaren Amazon marketingbureau

Andere advertentiekanalen inzetten?

Wij doen ook aan:

Google Ads
Direct hoog in Google

SEO Optimalisatie
Bovenaan in de gratis Google resultaten